Min blog

Værkstedstanker om livet som sådan; specifikt penge, bæredygtighed og kreativ proces
Thumbnail
En fremtid, vi kun kan drømme om

Håbløs bliver verden ikke af en økonomisk nedtur, eller et strømudfald eller ti. Håbløst bliver det først den dag vi holder op med at drømme, lege, og være nysgerrige; den dag vi får held af at bilde os selv ind, at ingenting længere kan ændres til det bedre.

Forbrugskultur Grøn omstilling Livsfilosofi Medier politik
Thumbnail
Kilometerhøjt til loftet

Erfarer med ugers forsinkelse, at Inger Støjberg har kastet sin nidkærhed på Adam Christensen, hvis kunst, og i særdeleshed harmonikaspil og flamboyante kostumer hun åbenbart ikke mener hører hjemme på finansloven. Jeg er selvsagt ikke enig.

Skabende kunst politik
Thumbnail
Din sidste dag på Jorden

Lev hver dag som om det var din sidste, hedder det. Men måske drejer det sig knap så meget om at nå en masse, og langt mere om at være til stede, og taknemmelig i øjeblikket.

Livsfilosofi
Thumbnail
Grønt håb

Sikke en sommer. Mens vi på vores breddegrader har kunnet nyde, og stadig nyder et utal af skønne, lune terrassetimer, får vi uvægerligt en fornemmelse af at verden omkring os er på randen af ragnarok.

Bæredygtighed Grøn omstilling Forbrugskultur Klima Livsfilosofi Vanens magt
Thumbnail
Vis mig din skævert

Med fare for at blive misforstået på en i øvrigt velovervejet rubrik, en oprigtig henstilling til at stå op imod perfekthedskulturen. At dele (også) de uskønne øjeblikke, skæverter og fejl, svarer i mine øjne lidt til at give en virtuel krammer.

Kreativ proces Sociale medier Skabende kunst
Thumbnail
Relativ rigdom

Vi tænker sædvanligvis på rigdom som høj materiel velstand og kommerciel succes. Men rigdom er også (alt) andet, og mere end det: evnen til, og muligheden for at disponere sin egen dyrebare tid, og ikke mindst friheden til at kunne sige fra.

Penge Livsfilosofi Bæredygtighed
Thumbnail
Grøn omstilling er ingen straf

Mange frygter måske fremtiden, fordi ingen ved hvad den bringer, og kun kan gætte på hvordan morgendagen konkret vil se ud. I stedet for at se den forestående grønne omstilling som et sandsynligt tab af velstand og frihed, bør vi imidlertid se den som det modsatte: En udvikling, der sætter os fri.

Bæredygtighed Grøn omstilling Klima
Thumbnail
20 grønne, nordiske aktier

Grønne aktier? Hvad skal du købe? Her har du 19 aktier jeg selv og mine døtre enten allerede har, eller jeg i alvorlig grad overvejer at købe, nu kurserne er nede og vende. Og så også en enkelt, jeg med sikkerhed aldrig kommer til at have i en portefølje.

Investering Bæredygtighed Grøn omstilling Klima
Thumbnail
Grøn impact investering

Ligesom det langt fra er ligegyldigt hvad du lægger i indkøbskurven, og ligesom du med dine valg i det daglige er med til enten at bibeholde eller at ændre vores samfund, er dine investeringer en oplagt mulighed for at præge morgendagens udvikling.

Grøn omstilling Bæredygtighed Klima Investering
Hvad skete der med åben og nysgerrig?

"And we have just one world, but we live in different ones," skrev Mark Knopfler tilbage I 80erne, længe før de såkaldt sociale medier. Verden er bestemt ikke blevet mindre opdelt siden da, og i dag er det desværre langt mere almindeligt at søge bekræftelse, end at udfordre sine egne standpunkter.

Medier Sociale medier Bekræftelses-bias