Om Christian Estrup

Jeg laver træarbejde og malerkunst; begge dele i en meget personlig, rå og autentisk stil. Jeg arbejder gerne i genbrugsmaterialer, og forsøger at tænke bæredygtighed ind i alle mine processer 💚🌍

I hverdagen bastler og bygger jeg alt det, jeg kan komme afsted med i værkstedet; skriver og maler også en hel del. Så mange personlige projekter som muligt, suppleret selvfølgelig med det fakturerede—men stadig hovedsageligt kreative—arbejde, der er nødvendigt, for at jeg kan betale mine regninger.

Forudenved mit håndgribelige arbejde, blogger jeg med jævne mellemrum om penge, grøn omstilling og kreativ proces.
Har du lyst, kan du se et udvalg af min malerkunst i min online portefølje.

Skal du finde mig i real life, er det på Æ Tysk'havn i Hvide Sande, hvor jeg bor sammen med Mette, og vores døtre Alva og Vilja. Her har jeg også mit værksted og studio, små 2 minutters gang fra hjemmet.

Som selvlært har jeg taget mine tæv

Kan jeg ikke andet, kan jeg prale af at have været et skoleeksempel på det, jeg med en noget misforstået betegnelse har lært at kende som privatiseret keynesianisme: Som ung, håbefuld studerende fik jeg mig kort og godt gældsat med raketfart, og når jeg i dag skriver kritisk om penge og økonomi, er det på baggrund af en lang række dyrekøbte førstehåndserfaringer.

At fejle på egen hånd, kan være en både hård og ubarmhjertig øvelse, der til gengæld (som al anden modgang) i sidste ende gør én stærkere.

En anden vigtig del af min formative dannelse fik jeg på gulvet i restaurationsbranchen, i det vi kunne kalde arbejdsmarkedets svar på stort brændbart: stedet hvor man ganske rigtigt altid ender med at dumpe det skrammel, der ikke passer i nogen af de kurante kategorier.

Jeg fik mit første momsnummer i 2001, og senere drev jeg gennem 13 år KABELPARK® i Hvide Sande, og ejerskabet af Danmarks første kabeldrevne wakeboardanlæg lærte mig om noget, at det der er fedt og føles rigtigt, ikke nødvendigvis også er nogen god forretning.

I dag lader jeg skabertrangen tage over

Jeg har altid flakket mere end godt ér, uden nødvendigvis at få alle (eller for den sags skyld ret mange af) mine projekter fulgt helt til dørs. Sådan har vi alle sammen vores små flaws—

De senere år er der imidlertid sket noget mærkbart: Efter lange omveje, og adskillige u-vendinger for enden af blinde gyder, er jeg nu ved at omfavne den skabertrang, jeg ellers altid har bildt mig selv ind var en unyttig karaktérbrist.

Pludselig er det okay at bruge lange dage i værkstedet, på noget der ikke umiddelbart har nogen kommerciel værdi. Det er okay at lade processen tage selv, og forfølge nogle af de idéer, der uvægerligt altid opstår undervejs. Okay at følge hjertet, mavefornemmelsen, og investere tiden i stedet for bare at bruge den 💚🌱

Hårde facts

 • Født:
  7. november 1974
 • Fødested:
  Skagen
 • Beskæftigelse:
  Kunstner, kreatør
 • Medlem af:
  Gode Penge
  Danmarks Naturfredningsforening
 • Læser:
  Alt fra poesi til tung, økonomisk teori
 • Skriver:
  Dagligt—og gerne i hånden
 • Løber:
  Allerhelst bare i bare tæer
 • Ynder at:
  Have gang i 1000 ting på én gang, uden helt at have styr på nogen af dem
 • Brygger:
  Altid på et eller andet værk eller design, eller bare en ny fortælling
Husk at det altid er okay at sige fra.
Ingen af os behøver at købe de andres fortælling om én vej, én løsning, én perfekt måde: Verden bliver større, hver eneste gang en af os har modet til at udfordre normerne og bryde mønsteret.