Forvandling af kedelhal

Beklædning og udsmykning af kedelhal på Hvide Sande Fjernvarme
2020/2021

Kunde

  • Navn:  Hvide Sande Fjernvarme A.M.B.A.
  • Adresse:  Numitvej 25, 6960 Hvide Sande
  • Website:  www.hsfv.dk

Opgave

At få den ny kedelhal på varmeværket til at fremstå mindre industriel, og i stedet signalere bæredygtighed og grøn omstilling.

Arbejde

Design, visualisering, forskalling på beton, beklædning med termotræ, brænding af logo og tagline

Projektets baggrund

Hvide Sande Fjernvarme udvidede i løbet af 2020 sit klimavenlige, grønne setup, der i forvejen talte vindmøller, elkedel, og solfangere, med et varmepumpeanlæg leveret af ICS og Tjæreborg Industri. Energioptagerne er placeret på Troldbjergvej, mens kompressordelen af anlægget er placeret i en ny kedelhal, ved siden af det eksisterende varmeværk.

Efter at have tegnet Hvide Sande Fjernvarmes nye logo, blev jeg i sommeren 2020 bedt om at give et bud på en ny, og mere organisk, helstøbt facade, bedre i tråd med den grønne teknologi end de betonelementer, hvori bygningen først var rejst.

Kedelhallens facader mod vest og nord udgør i alt 268 kvadratmeter, der nu er beklædt med Thermowood fra Moelven. Valget faldt på Thermowood, dels på grund af træets modstandsstyrke mod råd og svamp, dels på grund af den forventede hvidgrå patinering.
Solen og møllevingerne fra logoet er brændt i ikke mindre end 7 meters højde, fra bund til top, og vil trods træets afblegning blive ved med at fremstå ganske markant.

På baggrund af den forbilledlige grønne omstilling, endte Hvide Sande Fjernvarme i øvrigt med at vinde prisen som årets fjernvarmeværk i 2020. Det nye logo fortæller historien om netop den omstilling til sol og vind, eller, som vi har valgt at skrive det i den underliggende tagline, og der nu også står skrevet på vestfacaden af den nye kedelhal: bæredygtige løsninger og grøn energi.

Del via:
Se også min online portefølje ...