Grøn impact investering


Impact investering handler om at investere i den forandring, du ønsker at se i verden; impact investering handler om at være investeret, ikke bare for at maksimere dit afkast, men i mindst ligeså høj grad for at sætte dit aftryk.

Det kan virke som dårlig timing at bringe emnet investering på banen netop nu, i maj 2022, hvor markederne jævnligt panikker, og volatilitetskurverene er mere Everest end Østjylland.

Det er nu du skal købe grønne aktier, ikke bare for at tjene penge, men også for at markere en holdning, og være med til at skabe momentum; i særdeleshed for at booste de grønne selskaber og den grønne omstilling.

Flaskehalsene i forsyningskæderne, og diverse mangler på udbudssiden ovenpå coronaårenes vilde og ekspansive finanspolitik, har gjort det nødvendigt at lægge en dæmper på prisudviklingen, hvorfor vi nu ser centralbankerne stramme renteskruen for at imødegå den galloperende inflation. Ukrainekrigen, og frygten for Putins mulige (over)reaktion på Sveriges og Finlands forestående optagelse i NATO, har på ingen måde gjort usikkerheden mindre.

Men uanset den aktuelle uro og recessionsfrygt, er der stadig masser af penge i omløb. Investerer du—som jeg absolut mener du bør—på den lange bane, er det ikke nødvendigvis noget dårligt tidspunkt at købe op, og positionere dig i aktiemarkedet.

Når den tyske, hollandske og belgiske statsminister samt kommissionsformand von der Leyen i dag mødes med Mette Frederiksen til grønt topmøde i Esbjerg, afspejler det uden tvivl Europas akutte sikkerhedspolitiske behov for fremadrettet at vriste sig fri af russisk gas. Men samtidig tegner topmødet et mere end velkomment rebounce til den grønne omstilling.

Efter en gevaldig optur med masser af momentum i 2019 og 2020, så vi allerede i starten af 2021 over en bred kam de grønne aktier tage nogle gevaldige tæsk. Det var som om hele fortællingen om den grønne omstilling blev indhentet af en træg, og alt for fantasiforladt politisk virkelighed, og investorernes tillid pludselig forsvandt. En tilstand, der sidenhen tilsyneladende er blevet mere eller mindre permanent.

Få vil imidlertid betvivle at behovet ér der; at vi står med en enorm udfordring, og dermed også et enormt forretningspotentiale.

Ser vi 10 og 20 år frem i tiden er der slet ingen tvivl om at måden vi tænker energi, transport, og ikke mindst fødevarer er en markant anden. Fremtiden bliver enten grøn, eller den bliver slet ikke.

Derfor: Det er nu du skal købe grønne aktier, ikke bare for at tjene penge, men også for at markere en holdning, og være med til at skabe momentum; i særdeleshed for at booste de grønne selskaber og den grønne omstilling. Køb nogle af de nordiske favoritter, eller spred risikoen en anelse mere, og gå bredt med enten iShares Global Clean Energy eller L&G Clean Energy.

Sammen har vi muligheden for at (gen)starte en tidevandsstigning, der, som Chase Jarvis ynder at sige det i anden sammenhæng, netop hæver samtlige både, og ikke bare én enkelt.

Gør dine børn en tjeneste: Læg æggene i den grønne kurv.